Inriggerinstruktion

Inrigger:

Inriggeren er en meget stabil og sødygtig bådtype.

På en inrigger sidder åregangen på rælingen, roerne sidder forskudt bag hinanden og båden styres af en styrmand. Undervejs på turen skiftes plads i båden, så alle kommer på styrmandspladsen.

Vi har 2-årers og 4-årers inriggere.

Inriggeren er en bådtype, der egner sig til alle uanset alder, køn og form. Inriggerroning er en af de sportsgrene, der giver den mest alsidige
motion til hele kroppen.

Bådtypen er velegnet til korte og lange ture, idet der er plads til bagage.

Gig:

Giggen er en smallere og hurtigere bådtype end en inrigger. Den har åregangene på nogle rigge udenfor båden. Roerne sidder lige bag hinanden, og hver roer har 2 årer.

Du bliver frigivet, når kurset er gennemført, og en instruktør finder, at du:

• er fortrolig med materialet

• har bevist for at kunne svømme 300m

• har roet 100km i inrigger/gig

Nedenstående materiale vil blive brugt i forbindelses med instruktionen i inrigger/gig:

Hvad Er inriggerroning?

• God motion

• Godt socialt samvær

• Masser af frisk luft og sol

• Hyggelige fællesture

• Aktive ferieture

Desuden har man som inriggerroer adgang til alle de øvrige faciliteter i Ry Roklub.

Tilmelding Og/ Eller Yderligere Oplysninger

Du er altid velkommen til at henvende dig til inriggerudvalget (Ellen Jeppesen) for yderligere oplysninger og for tilmelding til instruktionen.

Oversigt Over Inriggerkursus 2018

Instruktionen starter med et weekendkursus, og når det er overstået, opfordrer vi til, at du deltager i roningen på de almindelige roaftener tirsdag og torsdag. Desuden har vi planlagt nogle opfølgningsaftener, som fremgår af programmet nedenfor.

Rokurset 2018 foregår i weekenden 14. - 15.  april, men inden da skal vi en  tur i svømmehal den 5. april for at aflægge svømmeprøve.
For at komme ud at ro skal du svømme 300 meter. Samtidig med svømmeprøven får du en introduktion til de forskellige typer af redningsveste, som klubben benytter til inriggerroning, og du prøver at tage veste på i vandet

Efter weekendkurset bliver der enkelte aftener, du skal reservere:

tirsdag d. 19. april kl. 18.30

tirsdag d. 24. april kl. 18.30

tirsdag d. 1. maj kl. 18.30
instruktion, opsamling/repetition

torsdag d. 10. maj kl. 09.00 - 15.00 (Kristi Himmelfart)
tur til Slåensø - mere om dette på særskilt opslag

torsdag d. 14. juni kl. 17.00
fællestur/ frigivelsestur til Emborgbroen

tirsdag d. 14. august kl. 18.30
rotur med opfriskning af diverse kommandoer samt opfølgning på instruktion

tirsdag d. 21. august
kæntringsøvelse

Instruktionen er sammensat af Ry Roklub, men tilpasset Dansk Forening for Rosports (DFfR's) krav. Når kurset er bestået, bliver du "frigivet" som roer i Ry Roklub og i andre DFfR sammenhænge. Frigivne roere må frit benytte klubbens inriggere/gig.
Der skal dog altid være en styrmand med i båden.

Henter billeder...