Søndag den 4. februar skal vi bage, smage og ælte

23. januar 2024 16:44 , af Tina Skov

Jeg medbringer en dej, som vi skal håndtere, bage og spise – der bliver rigelig til at dække behovet for frokost.

Vi skal lære at ælte, og dertil medbringer jeg de materialer, vi skal bruge. Du vil blive bekendt med begreber som glutentest, langtidshævning og ’bagning med damp’.
Jeg er på ingen måde professionel, men har dog en metode og opskrift, der på ret sikker vis leverer brød, der smager godt.

Hvis du også vil lære den metode, så er du mere end velkommen til at tilmelde dig i kalenderen Tinas store bagedyst
Vi kan max være 12 personer, så pt. er der plads til 6 mere.
Fristen for tilmelding er fredag den 2. februar kl. 20:00.

Det er en fordel, hvis du:

  • har en røremaskine, du kan medbringe, så du kan lære metoden med dine egen maskine
  • medbringer en skål, bøtte eller lignende med låg, hvori du kan tage din dej med dig hjem
  • har tid til at bage dagen efter, vi har leget (altså mandag den 5. februar)
Forvent at:

  • en røremaskine er nødvendig for at anvende den metode, jeg kan lære dig (ikke at der er noget i vejen med håndæltning – det er bare ikke noget, jeg kan lære dig)
  • der indgår gær i dejen (æltning med ren surdej er en religion for nogle – men også det må du lære et andet sted) – dog har jeg surdej med, og det indgår som en del af brødet.
  • brødet primært er et hvedebrød (med masser af gluten), da det giver den absolut bedste krumme og smag (så hvis du sværger til glutenfrit brød, så skal du finde et andet kursus)
  • der kommer en brugerbetaling på mellem 50 - 75 kr. til dækning af de materialer vi skal bruge – samt det vi skal bruge, når vi ’smager på brødet’.
Jeg glæder mig til at bage, smage og ælte sammen med jer.

Det bedste hilsner
Tina